رئیس انجمن کارخانجات خوراک کشور :
تنها از ۳۰ درصد ظرفیت کارخانجات تولیدی استفاده میشود | قطعی برق مانعی در مسیر تولید
رئیس انجمن کارخانجات خوراک کشور اظهار کرد: ۸۰۰ کارخانه فعال در حوزه تولید خوراک دام در کشور وجود دارد و ظرفیت بالقوه ۲۷ میلیون تن است، اما با توجه به شرایط موجود کارخانجات با ۳۰ درصد فعالیت دارند.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" رضا سواری رئیس انجمن کارخانجات خوراک کشور در نهمین همایش و نمایشگاه صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان کشور با بیان اینکه ۸۰۰ کارخانه فعال در حوزه تولید خوراک دام در کشور وجود دارد، گفت: ظرفیت بالقوه ۲۷ میلیون تن است اما با توجه به شرایط موجود کارخانجات با ۳۰ درصد فعالیت دارند.
در حال حاضر تولید این صنعت بین ۱۰ تا ۱۱ میلیون تن بوده و نیاز کشور ۲۱ میلیون تن است. از آمار تولید ۵۰ درصد در کارخانجات و ۵۰ درصد در واحدهای دامی و مرغداری انجام میشود
سواری با اشاره به نظارت ۳ نهاد بر تولیدات کارخانجات، اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی، سازمانهای دامپزشکی و استاندارد بر کارخانجات نظارت دارند در حالی که برای کنترل باید متشکل شده و در قالب یک کمیته صورت گیرد. وی ادامه داد: تولید خوراک در واحدهای دامی و مرغداریها کنترل نمیشود و خوراک تولیدی این بخش به لحاظ بهداشتی زیرسوال است. درخواست داریم از سازمان دامپزشکی که به این موضوع ورود کرده و تمهیداتی اندیشیده شود.
این مسئول صنفی با اشاره به موانع قانونی در این حوزه، ادامه داد: کارخانجات تولیدی خوراک دام، طیور و آبزیان زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی بوده و باید معاف از مالیات باشند اما مالیات با ضریب ۳.۷ درصد از کارخانجات اخذ میشود در حالی که تولیدات در واحدهای دامی و مرغداریها معاف از مالیات هستند.
ممنوعیت صادرات خوراک دامی
رئیس انجمن کارخانجات خوراک کشور گفت: کشورهای همسایه در شرق و غرب کشور بازار خوبی در اختیار ما قرار میدهند اما محروم از این فرصت هستیم. سواری در پایان به مشکلات سرمایه در گردش، افزایش ۶ برابری قیمت برق، قطعی برق در فصول تابستان و زمستان و صدور مجوزهای متعدد اشاره کرد و گفت: با وجود تاکید مقام معظم رهبری بر جهش تولید، این موانع تیراژ تولید را کاهش داده و زیان بسیاری متوجه تولید میکند.
منبع: ایسنا